„Szerokopasmowa” sesja wyjazdowa dla mediów

Ostatniego dnia kwietnia organizujemy sesję wyjazdową dla mediów. W programie m.in. prezentacja Centrum Zarządzania Siecią Szerokopasmową oraz wizyta na placu budowy.

Sesję wyjazdową zaplanowaliśmy na 30 kwietnia br. Jej celem jest pokazanie stanu realizacji największego projektu szerokopasmowego w Polsce Wschodniej. Dla zainteresowanych będzie też możliwość wzięcia udziału w spotkaniu dotyczącym połączenia sieci szerokopasmowych województw lubelskiego oraz świętokrzyskiego, które odbędzie się tego samego dnia w Sandomierzu.

W spotkaniu w Centrum Zarządzania Siecią Szerokopasmową oraz w części organizowanej w Sandomierzu weźmie udział Pan Sławomir Sosnowski, Marszałek Województwa Lubelskiego.

Jak przedstawia się agenda naszej sesji wyjazdowej dla mediów?

08:00 – 08:15 Rejestracja uczestników oraz spotkanie przy kawie – Lubelski Park Naukowo-Technologiczny, ul. Bohdana Dobrzańskiego 3 (hol, segment I), Lublin

08:15 – 08:35 Prezentacja „Stan realizacji projektu Sieć Szerokopasmowa Polski Wschodniej – województwo lubelskie” – Anna Pawlak, Zastępca Dyrektora Departamentu Gospodarki i Innowacji, Kierownik Oddziału Realizacji Projektu „Sieć Szerokopasmowa Polski Wschodniej – województwo lubelskie”– Centrum Zarządzania Siecią Szerokopasmową

08:35 – 08:50 Prezentacja Centrum Zarządzania Siecią Szerokopasmową

08:50 – 09:05 Czas na pytania ze strony przedstawicieli mediów

09:15 – 10:45 Przejazd na plac budowy w powiecie biłgorajskim, w gminie Goraj (granica gmin Turobin – Goraj, DP relacji Gródki Gilów, współrzędne GPS:50°46’16.3″N 22°43’23.2″E,50.771192, 22.723121)

10:45- 11:00 Wizyta na placu budowy. Po jej zakończeniu Uczestnicy mają możliwość powrotu do Lublina lub wzięcia udziału w spotkaniu w Sandomierzu (Organizatorzy zapewniają dwa busy).

11:00 – 12:30 Powrót do Lublina lub przejazd do Sandomierza

13:10 – 13:30 Wizyta w pomieszczeniu węzła szkieletowego – wieża ciśnień, ul. Szkolna, Sandomierz

13:30 – 14:00 Prezentacje stanu zaawansowania szerokopasmowych projektów realizowanych w województwie świętokrzyskim oraz lubelskim i założeń dotyczących punktu styku – Sala Rycerska, Zamek Królewski, ul. Zamkowa 12

14:00 – 15:00 Obiad – foyer Zamku Królewskiego

15:30 Powrót do Lublina

Uwaga: jeżeli są Państwo zainteresowani wzięciem udziału w sesji wyjazdowej dla mediów, prosimy o kontakt z Biurem Prasowym naszego Projektu, które prowadzi rejestrację uczestników oraz udziela wszelkich informacji. Kontakt: Jacek Lipski, tel. 501 425 828, e-mail: jlipski@vena.lublin.pl . Serdecznie zapraszamy!

Autor: „Szerokopasmowe Lubelskie”